Jelle

Sportief

“Van kinds af aan ben ik al sportief ingesteld. De nadruk lag daarbij op hockey en tennis. Het was dus een droom die uitkwam om via de CIOS opleiding ook mijn werk in deze hoek te gaan zoeken. Tijdens mijn studie in Overveen was het snel duidelijk dat ik de golfkant op wilde, en zo is dat al 20 jaar een feit.

Golf moest het worden

Na stages op Grand Cypress in Florida, en Golfbaan Spaarnwoude, werd na het behalen van mijn B diploma (1991) het Rijk van Nijmegen mijn eerste leslocatie. Samen met de bekende professional Brian Gee heb ik daar ervaring opgedaan. Na een jaar ben ik op Golfcentrum Best zelfstandig aan de slag gegaan en heb veel ervaring opgedaan in het organiseren van allerlei golfactiviteiten.

In 1993 behaalde ik mijn diploma A- professional. In deze periode was ik nog erg actief met het spelen van wedstrijden op de Nederlandse Tour, daarbij in de Monday Tour regelmatig in de top tien eindigend. Via de Dommel en Rosmalen kwam ik in 2002 bij Burggolf in dienst, als Headpro op Haverleij in Den Bosch.

Daar kon ik mij volledig verder ontwikkelen in het trainen van de competitieteams en de fantastisch leuke jeugdlessen.Afgewisseld met golfreizen en jeugdkampen. Daarbij gebruik makend van de opgedane kennis van vele bijscholingen.

Zeeuws avontuur

Met de start van een nieuwe golfbaan in Middelburg, kreeg ik de kans om vanaf niets, alles op te zetten wat bij een golfbaan hoort. Van de shop tot de driving range, van clinics tot het enthousiasmeren van businessleden. Ook in het opleiden van een stagiaire tot golfprofessional kon ik de laatste twee jaar mijn “coaching skills” goed gebruiken.

De cirkel was bijna rond toen het CIOS in Goes mij vroeg om als docent aan te treden en het keuzevak Golf te gaan geven. Superleuk om je weer even in te leven in die jongens die aan het begin van hun sportieve lesgeefcarriere staan.

Maar er is altijd de wens gebleven om helemaal iets op te zetten naar mijn eigen idee. Na negen jaar Burggolf kwam in april 2012 de kans om samen met collega Raymond op Golfbaan Edda Huzid een eigen Golfacademy op te gaan zetten, waar nu alle energie naartoe gaat.

In mijn vrije tijd ga ik graag met mijn gezin op pad om te wandelen in de bergen, te skiën, zeilen en natuurlijk veel golfen!

Wil je (nog) meer weten over Jelle Tarnóczy? Kijk op www.jelletarnoczy.nl