Raymond

Derde generatie golfpro

“De eerste golfswings gaan terug naar toen ik een jaar of twee oud was, maar het werd vanaf een jaar of 12 wat serieuzer. Mijn opa was één van de eerste golfprofessionals in Nederland, en nam mij regelmatig mee naar het park om een balletje te slaan. Inmiddels ben ik de derde generatie pro en heb na mijn stage op de Sallandse Golfclub, in 1991 het diploma B-pro behaald. Twee jaar daarna ben ik geslaagd voor het A-examen.”

Spelen op de Tour?

“In mijn eerste jaren als pro had ik natuurlijk ook Tour ambities! Ik heb actief meegespeeld op de PGA Holland tour, in binnen– en buitenlandse Pro-Am wedstrijden en 2 Challenge Tour events.

Uiteindelijk kwam de nadruk steeds meer te liggen op het lesgeven. In de loop der jaren heb ik me door diverse bijscholingen, seminars, workshops ontwikkeld tot PGA – A4 professional. Trots ben ik nog altijd op mijn verkiezing tot Golfprofessional van het Jaar in 2008.”

 

Golfinstructieboek

“Na flink wat jaren lesgeven kreeg ik steeds vaker de opmerking van mijn leerlingen dat de aanwijzingen toch zo helder waren en dat ze die eigenlijk eens moesten opschrijven. Na experimenteren met lesdossiers en notitieboekjes, kwam ik tot de conclusie dat ik zelf het beste mijn visie maar eens aan het papier moest toe vertrouwen. Met als resultaat mijn eigen boek “de Perfecte Oefenswing“. Ook verkrijgbaar in de shop.

Na 5 jaar headpro op Golfbaan de Peeregaard in H.I. Ambacht te zijn geweest, heb ik 14 jaar op Golfbaan Hitland in Nieuwerkerk a/d IJssel lesgegeven. Daar heb ik twee stagiaires opgeleid tot PGA professional. Daarna werd Golfcentrum Rotterdam mijn leslocatie. In april 2012 begon het nieuwe avontuur van een eigen Golfacademy samen met Jelle Tarnóczy op Edda Huzid in Voorthuizen.

Mijn hobby’s zijn o.a. wintersporten, wandelen in de bergen, artikelen schrijven voor het online magazine  Golfvivant.nl, motorrijden. Verder zijn mijn vrouw en ik de trotse ouders van twee zoons, die beide wel kunnen golfen, maar voorlopig actiever zijn in andere sporten!”

Lees (nog) meer over Raymond op www.raymondstoop.nl